Захарченко: ДНР може ући у конфедерацију са Украјином као држава када се промeни власт у Кијеву

25-04-2017 10:37:16 | | / vostok.rs |


Доњецка Народна Република може размотрити могућност уласка у конфедерацију са Украјином – изјавио је Александар Захарченко.

У интервјуу реномираном московском дневном листу „Известия”, председник ДНР је прецизирао да ће то постати могуће „после смене власти у Кијеву”.

Додатно је објаснио и истакао:

„Спремни смо да – као независна држава – преговарамо са Кијевом о суживоту на конфедералним основама. Само, то ће бити немогуће све док се у Кијеву не промени не просто власт, него цела влајућа елита. Садашња похлепна и искварена елита треба да се нађе или на оптуженичкој клупи или у емиграцији”.

Захарченко је нагласио да се у Донбасу схвата да ће се рат пре или касније завршити преговорима о „принципима суживота са Украјином”:

„Географија се не може изменити. Ми смо, у суштини, за преговоре (о конфедерацији) спремни већ сада, али Кијев није спреман. Кијев при садашњој власти неће то ни бити спреман. Зато за будућност постоји више варијанти. Међу њима су и мировни преговори и рат”.

Захарченко је 14. априла изјавио да је украјинска армија спремна да у најскорије време започне офанзиву великих размера.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут