Политика санкција и разговор с позиције силе су бескорисни и деструктивни

27-04-2017 09:25:24 | | / vostok.rs |


Политика санкција и разговор с позиције силе су бескорисни и деструктивни, посебно када је реч о Русији. Од увођења ограничења штету имају и Русија и Европа, време је да се то оконча, изјавила је председница Савета федерације Валентина Матвијенко након састанка са шефом Сената шпанског парламента Пијом Гарсија Ескудером.

„У Русији на свим нивоима – и када је реч и председнику, и када је реч о парламенту, немамо дефицит на плану посета иностраних партнера“, рекла је Матвијенкова новинарима, подсетивши да је недавно Русију посетила шефица европске дипломатије Федерика Могерини, а да се очекује и посета немачке канцеларке Ангеле Меркел.

„Данас једноставно долази до отрежњења и после периода захлађења у односима Русије и Европске уније стиже се до схватања да санкције, притисак, разговор с позиције силе, а посебно према Русији, немају перспективу, да су деструктивни, штетни и бескорисни“, навела је Матвијенкова.

Према њеним речима, све више се схвата да је неопходан дијалог, да је потребно трагати за узајамно прихватљивим решењима, о чему говоре и политичари и представници бизниса.

Валентина Матвијенко је навела да је увођење санкција за Русију било „горко, али лековито“. Русија је убрзала рад на смањењу увоза у економији, а осетну подршку добио је аграрни сектор.

Говорећи о међупарламентарној сарадњи, Валентина Матвијенко је нагласила да је „дијалог веома потребан и важан, посебно у ово неспокојно и турбулентно време“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут