Захарова: Трамп је тек почео да руководи земљом и треба му дати шансу

27-04-2017 10:37:55 | | / vostok.rs |


Председник САД Доналд Трамп тек је почео да руководи земљом и треба му дати шансу да побољша односе са Русијом, изјавиo је представник Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у интервјуу интернет-порталу „Јаху“.

„Он (Трамп) тек почиње. Дајте му шансу“, изјавила је Захарова, одговарајући на питање зашто се од доласка Трампа у Белу кућу односи између две земље се нису поправили, упркос очекивањима.

Захарова је претпоставила да је проблем последица политичког курса ког се држала претходна америчка администрација на челу са Бараком Обамом.

„Можда је то повезано са идеологијом председника Обаме да Вашингтон доминира у свету. Можда је ствар у томе“, навела је она и препоручила новинарима да ово питање поставе америчким властима.

„Нисмо урадили ништа да би се односи погоршали. Ми смо веома заинтересовани да развијамо односе са САД у различитим областима“, нагласила је званична представница руског Министарства иностраних послова.

Она се сложила са мишљењем државног секретара САД Рекса Тилерсона који је за време посете Москви овог месеца изјавио да се билатерални односи између Москве и Вашингтона налазе на најнижем нивоу.

„Слажем се с тим. Ми смо много пута поновили да погоршање односа није у интересима наших народа“, рекла је Захарова.

Он је назвала недопустивим ракетни удар САД по авиобази у Сирији, јер је то у супротности са међународним правом.