Лондон инсистира на територијалном интегритету свих европских земаља осим Србије

27-04-2017 10:48:42 | | / vostok.rs |


Шеф дипломатије Велике Британије Борис Џонсон нагласио је у традиционалном говору на ускршњем банкету лорда-градоначелника да Лондон нема намеру да призна „незакониту анексију“ Крима, да подржава америчке акције у Сирији и да се не плаши „брегзита“.

„Ми инсистирамо на суверенитету и територијалном интегритету свих европских земаља, и одбијамо да признамо незакониту руску анексију Крима“, рекао је он.

Између осталог, он је навео да Велика Британија подржава акције САД у Сирији.

„Ми подржавамо Сједињене Америчке Државе, које су против убиства сиријског становништва хемијским оружјем. Радићемо на томе да кривци буду кажњени“, рекао је он, улазећи у полемику са лидером лабуриста Џеремијем Корбаном, који је изјавио да ће, ако он дође на власт, престати са бомбардовањем Сирије.

Говорећи о главној теми за Велику Британију — изласку из ЕУ — Џонсон је нагласио да конзервативци имају јасан план за преговоре о „брегзиту“ који ће омогућити Британији и ЕУ да изграде „посебно партнерство“ и послужити интересима и Британаца и Европљана.

„Иако нема сумње да ће преговори бити тешки, сигуран сам да ће Тереза Меј успети да нас уведе у епоху споразума о слободној трговини“, рекао је Џонсон.


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут