«У памет се добро Црногорци!» јер «Част и брука живе довјека»

27-04-2017 01:08:16 | | / vostok.rs |


Анализу поводом сутрашњег изгласавања уласка Црне Горе у НАТО за News Front, дао је Бошко Козарски, председник Удружења за младе Србије и оснивач Србско-руског образовног центра у Београду.

У петак, у крњем (али званичном) парламенту Монтенегра изгласаће се улазак Црне Горе у НАТО. Проблем је само у томе што Монтенегро не пита Црну Гору шта жели. Игнорисање обавезе спровођења референдума и прелажења (као на фотографији) преко захтева већиског дела грађана (око 80%) који су против ове несхватљиве одлуке врха Монтенегра, потпуно је у супротности тековина вечитог врха Црне Горе (Ловћен, а знамо ко тамо спава).

Ово ритуално самоубиство честите Црне Горе је само последица утицаја осиромашеног уранијума на осиромашени и уморни народ притиснут од стране вишедеценијског режима државе коју у самом врху евро-атланске алијасе називају — војни патуљак.

Бошко Козарски

Много страшнија је индолентност већинског народа који ћутањем постепено постаје и морални патуљак скуван постепено, као жаба, несвестан своје моралне и историјске пропасти. Да не бисмо судили прерано, викенд пред нама показаће проценат генетске повезаности данашњих малих Руса на Балкану са славним креаторима историје Црне Горе, јер можда још има изданака слободарских племена, који ће без компромиса тиранству стати за врат.

Македонски сценарио, црногорска комедија парадокса и србска фарса уз косовски SF који само албанци гледају као 3Д појекцију покушавајући да дохвате ликове са платна, иделни су фестивал апсурда организован захваљујући селекторским способностима Вашингтона и извршном продукцијом Лондона.

На жаост, успешност овог фестивала зависи од прве представе, уласка Црне Горе у НАТО.

Верујем да ће та одлука квази-парламента бити само привремена и да ће Црногорци умети да врате вољу народну. Да се сете речи: У памет се добро Црногорци! јер Част и брука живе довјека. Избор је њихов, а последице ћемо трпети, хтели-не хтели, братски.

Удахнимо дубоко, јер можда од петка задах осиромашеног уранијума стигне и у наше домове, тако далеко, а тако близу Цетиња.

Бошко Козарски за News Front.

Сутра ће се свачији траг показати, имајте ово на уму браћо, пре него једним потезом одлучите да ли сте Милогорци или Црногорци.

Приредила Лола Ђорђевић
News Front