Путин: Постоји напредак у развоју односа Русије и Јапана

27-04-2017 08:23:46 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин констатовао је да се Русија и Јапан крећу напред у развоју односа, а Абеова посета може да помогне да дође до нових корака.

„Постоји напредак (у развоју односа двеју земаља)“, констатовао је Путин на почетку састанка са премијером Јапана Шинзом Абеом у Москви.

„Надам се да ће и ова посета тако репрезентативне јапанске делегације уродити плодом и да ћемо одредити наредне кораке у заједничком раду“, додао је он.

На почетку састанка, Путин се сетио топлог пријема који му је био указан у децембру 2016. године за време његове посете Јапану.

„Јапан је наш добар сусед и веома перспективан партнер. На прошлом састанку смо се договорили о интензивирању односа и заједничком раду. И већ можемо да изведемо одређене закључке“, нагласио је руски председник.

Са своје стране, Шинзо Абе је навео да су земље успеле да постигну добре резултате на линији министарстава спољних послова и одбране, и да се односи развијају „како треба“.

Он је нагласио и би желео да на овом састанку са Путином разговара о проблему закључивања мировног споразума између Русије и Јапана, као и у ситуацији у Пацифичком региону.