Оливер Стоун о сижеу филма о Путину

30-04-2017 12:17:57 | | / vostok.rs |


Амерички филмски редитељ Оливер Стоун открио је неколико детаља сижеа документарног филма о председнику Русије Владимиру Путину, истакавши да ће овај филм Американцима отворити очи за другачији поглед на свет.

„Филм отвара очи за поглед на свет који ми, Американци, не познајемо”, изјавио је редитељ у интервјуу за The Sydney Morning Herald, преноси „Взгляд”.

Према речима редитеља, нови филм ће говорити о ставовима Путина према дешавањима од времена када је он постао председник Русије 2000. године.

Стоун је истакао да се филмска екипа са председником Русије састала четири пута за две године.

Стоун је рекао да су у филму представљени Путинови коментари који могу да објасне тачку гледишта Русије о којој Американци ништа не знају.

Између осталог, редитеља је „са Путином првобитно разговарао о случају Едуарда Сноудена и тај део се налази у филму”.

Стоун је познат као редитељ који је снимао филмове на изазовне политичке теме, јунаци његових филмова били су председници САД Ричард Никсон, Џон Кенеди, Џорџ Буш-Млађи. 2016. године Стоун је завршио документарни филм „Украјина у пламену” о догађајима оз 2014. године. Приликом снимања тог филма он је разговарао са Путином, као и са бившим председником Украјине Виктором Јануковичем.

Руска реч