Европски „пријатељи“ формирали „Групу пријатељства Косова и Парламента ЕУ"

04-05-2017 06:26:27 | | / vostok.rs |


У Бриселу је формирана "Група пријатељства Косова и Европског парламента". Састанак са европским парламентарцима одржао је такозвани министар спољних послова сепаратистичких власти у Приштини, Енвер Хоџај, а присуствовала је и потпредседница Европског парламента и известилац за Косово, Улрике Луначек.

Ова група биће платформа за подршку европској интеграцији Косова и прилика да се воде неформални састанци, поручују они, преноси
Коссев

"Данас је посебан дан у Европском парламенту, јер је формирана Група пријатељства између Косова и Европског парламента, која ће бити добра платформа за подршку европској агенди Косова. Имао сам прилику да Комитет за спољне послове известим о догађајима на Косову и затражим подршку многих посланика за либерализацију визног режима," рекао је Хоџај.

Улрике Луначек је оценила да је формирање групе значајан догађај.

"Формирање групе пријатељства је важно, јер то значи да ће бити прилика да се воде неформални састанци и дебате са људима као што су министар Хоџај, или шефови парламентарних одбора за интеграцију и спољне послове где би више, незванично - могло да се расправља о темама," рекла је Луначек.