Косачов Савету Европе: Идите у Кијев да видите шта се ради са ветеранима

05-05-2017 11:39:25 | | / vostok.rs |

Сенатор је предложио представницима Савета Европе да посете Кијев у данима уочи Дена Победе и увере се како се тамо третирају ветерани из Другог светског рата.


Председник комитета Савета Федерације за међународна питања Константи Косачов је предложио Савету Европе након објављивања извештаја о Криму да посети Кијев уочи 9. маја и да погледа „шта се ради са ветаранима Совјетске армије”.

„Савету Европе! Ви нећете да дођете на Крим, него о ситуацији каква је тамо радије расуђујете на основу другостепених извора. Нисте посетили ни Одесу 2. маја, на трећу годишњицу страшне трагедије, за коју нико није кажњен. Дођите барем сада, уочи 9. маја и посебно на Дан Победе над нацизмом, погледајте шта ће у Кијеву дешавати ветеранима Совјетске армије који су се борили против Хитлера, као и њиховим данашњим следбеницима”, написао је руски сенатор на својој Фејсбук страници, преноси RT.

По његовом мишљењу, представници Савета Европе ће „или бити мучно посрамљени због својих предубеђења и двоструких стандарда или им неће бити мучно, али у том случају су они просто непотребни”.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Руска реч