Москва нипошто не сматра себе обавезном да поштује одлуку Комитета СЕ о Криму

06-05-2017 08:40:08 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије је саопштило да је одлука Комитета министара Савета Европе у којој се констатује да је стање људских права на Криму погоршано неважећа у политичком и правном смислу.

„Кијевска разматрања о ’тешкој судбини‘ становништва у виртуелном украјинском Криму, која је штампао Комитет министара, изграђена, очигледно, по аналогији с актуелном ситуацијом у другим регионима који се налазе под контролом актуелних украјинских националистичких власти, немају ничег заједничког са стањем ствари у Републици Крим и федералном граду Севастопољу у Руској Федерацији“, наведено је у саопштењу.

Министарство додаје да „Руска Федерација нипошто не сматра себе обавезном да поштује одлуку Комитета министара и да не сматра примереним да га украјинска страна користи у својим даљим пропагандним креацијама“.

„За нас је та одлука, с обзиром на њен неконсензусни карактер, политички и правно ништава. Ми смо поднели на разматрање Комитету министара Савета Европе нацрте одлука о подршци минском процесу и о нарушавању људских права у Украјини“, наведено је у саопштењу.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут