Конашенков: Генерали у Пентагону опседнути хладним ратом са Русијом

06-05-2017 09:07:19 | | / vostok.rs |


Портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков изјавио је, коментаришући говор команданта снага за специјалне операције америчке војске генерала Рејмонда Томаса у америчком Сенату да су генерали у Пентагону опседнути хладним ратом са Русијом и не схватају реалне безбедносне претње.

Томас је у свом говору назвао Русију „једном од пет главних претњи за САД“ и истакао да агресивни поступци Русије имају трајни карактер.


„Острашћеност појединих Пентагонових генерала на стереотипима ’хладног рата‘, као и недостатак разумевања реалних претњи безбедности, не би требало да нас изненађују. Често нас питају како се официри руских снага за специјалне операције разликују од америчких колега. Ми увек истичемо да су главни квалитети руских официра ум и одлучност“, рекао је он.

Он је истакао да „из говора генерала Томаса није тешко схватити да су у Пентагону захтеви за војнике специјалних снага у најмању руку другачији“.

„Вероватно они због тога покушавају да их компензују ратном антируском реториком у најбољим традицијама хладног рата“, закључио је Конашенков.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Читајте више на
Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут