Турчинов: Русија ће на маневрима увежбавати офанзиву на Литванију и Пољску

12-05-2017 11:22:03 | | / vostok.rs |

Турчинов тврди да је планирано да се на маневрима увежбава „стварање калињинградског коридора, што је у условима реалне операције немогуће без агресије против Литваније и Пољске”.


„Агресивна политика” Русије манифестује се у припреми заједничких маневара са Белорусијом „Запад-2017”, на којима ће се „уважбавати офанзивне операције”, изјавио је секретар Савета националне безбедности и одбране Украјине Александар Турчинов.

Турчинов, чија је изјава објављена у саопштењу на сајту СНБОУ, изјавио је да је циљ заједничких руско-белоруских маневара „провера спремности војске за спровођење великих операција при значајним временским ограничењима за њихову припрему”.

Руководилац СНБОУ такође тврди да је планирано да се на маневрима увежбава „стварање калињинградског коридора, што је у условима реалне операције немогуће без агресије против Литваније и Пољске”,
преноси „Взгляд”.

Турчинов је изјавио да Москва „према суседима примењује технологије увлачења и везивања за орбиту својих интереса”.

Председник Белорусије Александар Лукашенко је раније изјавио да су негативне изјаве Запада о руско-белоруским маневрима „Запад -2017” имају за циљ да раскину војно-политичко јединство Москве и Минска.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Руска реч