Лавров: Не знам зашто је подигнута толика прашина око фотографија у Вашингтону

14-05-2017 11:30:23 | | / vostok.rs |


Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров признао је да не зна зашто је подигнута толика прашина око фотографија које су направљене са председником САД Доналдом Трампом у Вашингтону.

„Не знам“, одговорио је Лавров на питање зашто је настао толики скандал у америчким медијима.

„Бела кућа је објаснила да није било никаквог скандала, код њих на сајту пише да је све било договорено“, рекао је шеф руске дипломатије.

У америчкој штампи је покренута дискусија о присуству новинара састанку Трампа и Лаврова који је одржан 10. маја у Вашингтону. Руске фотографије на којима Трамп стеже руку Лаврову и руском амбасадору у САД Сергеју Кисљаку објавило је Министарство иностраних послова Русије.

Један број америчких медија је узрујан тиме што им није било дозвољено да прате састанак. Новинар Си-Ен-Ена, позивајући се на неименоване чиновнике, тврди да је Бела кућа била незадовољна објављивањем фотографија.

Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је у вези с тим изјавила да су спискови са именима фотографа били достављени америчкој страни раније и да се САД нису обратиле Русији са молбом да се фотографије не објављују.