Вучић: Србија је од почетка подржала иницијативу „Један појас - један пут“

15-05-2017 10:37:45 | | / vostok.rs |


Србија је од почетка подржала иницијативу „Један појас — један пут“ и главне речи којима би ми описали ту иницијативу су повезаност и веза, а кад то кажем мислим на нове инфраструктурне пројекте, аеродроме, мостове, и како да успоставимо боље односе између наших земаља, рекао је премијер Србије Александар Вучић на округлом столу лидера у Пекингу.

На округлом столу лидера у оквиру форума „Појас и пут за међународну сарадњу“, Вучић се обратио шефовима држава и влада 28 земаља и шефовима трију међународних организација.

„Ова иницијатива је пројекат мира и толеранције. Односи међу људима су најважнији и морамо чешће да размењујемо посете, успостављамо боље везе, а наши парламентарци такође треба чешће да путују“, рекао је премијер и новоизабрани председник Србије на скупу под покровитељством председника Кине Си Ђинпинга.

Вучић је рекао да је овај форум омогућио учесницима да се боље упознају:

„Има пуно простора за унапређење сарадње наших академија уметности, привредних комора, медија. Морамо да унапредимо ’бушинес то бусинеш‘ везе.“

Зато је јако важно да инвестирамо у јачање веза међу људима, јачање веза и у иновационим технологијама, да размењујемо идеје, да поштујемо различитости, истакао је србски лидер.

„Данас у модерно доба зависимо једни од других и не можемо људе да разликујемо по религијама, културама“, додао је Вучић.

„Закључићу реченицом коју сам јутрос од Вас чуо, председниче Си: ’Јата птица могу да победе и олују, али нема птице која то може да уради сама‘“, рекао је премијер Вучић.