Захарченко: Циљ ДНР је присаједињење Русији

15-05-2017 12:08:03 | | / vostok.rs |


Циљ ДНР је присаједињење матици Русији, изјавио је председник ДНР Александар Захарченко на заседању интеграционог комитета „Русија-Донбас“.

„Коначни циљ овог комитета је наш повратак у Отаџбину и сав његов рад је усмерен на то“, рекао је Захарченко.



По мишљењу московског политиколога Андреја Иванова, вероватно је да ће Захарченко постати Председник Украјине и да Петар Порошенко то одлично разуме. Због тога је за њега наставак рата једини начин да то спречи.

Иванов сматра да су ДНР и ЛНР за постјамданску кијевску власт опасне и зато што су у њима, упркос рату, плате и пензије веће него у Украјини, а кирије и цене струје и воде неколико пута ниже него у Кијеву, Лавову или Житомиру.

„Захарченко је смелији и мужевнији него Порошенко. Њега нема ни у каквој корупцији и неће је трпети. Он је већ показао да је у стању да буде нормалан лидер, а не попут оних које је Украјина имала протеклих година. У најбољем случају — ни риба ни месо. Уосталом, у Украјини мало ко сада верује и Јулији Тимошенко и Опозиционом блоку. А ДНР ће многима изгледати као здрава алтернатива кијевском националистичком пројекту. Све у свему, ускоро и Донбас и целу Украјину чекају озбиљне промене“, каже Иванов.

Ката
Newsfront

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут