Боне: НАТО свесно потпирује доживљај Русије као претње

16-05-2017 12:30:47 | | / vostok.rs |


Бивши шеф француских обавештајних служби и оснивач Међународног центра за истраживање тероризма и помоћ жртвама терористичких напада Ив Боне у интервјуу за RT изјавио је да Северноатлантска алијанса намерно потхрањује перцепцију РФ као опасности.

Бивши шеф контраобавештајне службе Француске и оснивач Међународног центра за истраживање тероризма и помоћ жртвама терористичких напада Ив Боне у интервјуу за RT изјавио је да НАТО свесно потпирује доживљај Русије као претње.


Мислим да НАТО свесно подстиче доживљај Русије као претње, то је јако предимензионирано. Северноатлантска алијанса коа и свака организација жели да постоји и даље, а једини разлог за њену даљу егзистенцију сте ви, рекао је Боне.

Како је он рекао, жао му је што се Француска која је напустила НАТО 1966. године поново вратила у ову војну организацију 2009. године.

Мислим да је такав потез био огромнагрешка. Не само да се није требало враћати у НАТО, него у приницу Северноатлантску алијансу треба распустити, рекао је Боне.

Бивши шеф француске обавештајне службе такође је критиковао дејства НАТО-а у бившој Југославији и Авгаистану.

Сматрам да је НАТО организација која много више представља опасност, него што је корисна. Она је једноставно опасна. Бескорисно је уносити немир међу Русе, потпуно је бесмислено терати вас на нервозу, руског медведа не треба изазивати, додао је он.

Боне је ранијеговорио да је Француској потребан савезник као што је Русија, преноси сајт телевизијена руском.

Руска реч