Путин: Исламски мир може у пуној мери да рачуна на подршку и помоћ Русије

17-05-2017 09:30:45 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин послао је поздравни телеграм учесницима догађаја групе за стратешки поглед „Русија — исламски мир“, у којем се наводи да је Русија спремна да унапређује сарадњу са партнерима у борби против снага терора, као и да исламски мир може у потпуности да рачуна на подршку Русије.

„Желео бих да нагласим да исламски мир може у пуној мери да рачуна на подршку и помоћ Русије. Спремни смо да повећамо сарадњу са нашим партнерима у борби против снага терора, као и у тражењу мирних решења за регионалне кризе“, наводи се у телеграму, објављеном на сајту Кремља.

Путин је изразио увереност да заједничким напорима можемо да урадимо много на јачању међународне безбедности и стабилности, на изградњи праведног, демократског светског поретка, „слободног од сваке врсте нетрпељивости, дискриминације и јаког диктата“.

У посланици, председик Русије је приметио да се многе муслиманске државе данас суочавају са ескалацијом и ратоборним екстремизмом, заоштравањем етноконфесионалних несугласица, економским и социјалним проблемима.

„Посебно драматична је ситуација у Сирији, где се већ неколико година наставља крвопролиће и значајан део територије се налази под влашћу криминалних група, које су изгубиле људски морал и у суштини објавиле рат читавом цивилизованом друштву“, нагласио је Путин.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут