САД припремају нове санкције за савезнике режима у Сирији

18-05-2017 10:53:27 | | / vostok.rs |


Доњи дом Конгреса САД усвојио је закон који ће у случају одобрења Сената обавезати председника Доналда Трампа да уведе санкције против савезника режима председника Сирије Башара ел Асада, пише „Хил“.

Председник Парламента Пол Рајан је изјавио да Асадови злочини против човечности не треба да остану без одговора и да ће уз помоћ нових санкција САД наставити да стежу обруч око сиријског режима и његових активних помагача, укључујући Иран и Русију.

Нова ограничења се уводе против странаца које са сиријским властима повезују финансијске везе. Њима неће бити издаване америчке визе, а имовина ће им бити замрзнута. Наведено је да je такав закон већ прошао гласање у Доњем дому Конгреса за време мандата претходног председника САД Барака Обаме, али да га Сенат није разматрао.

Председник Комисије Савета Федерације за информациону политику Алексеј Пушков написао је на твитеру да „у случају да Трамп одобри закон, показаће своју немоћ да се супротстави Мекејну и Ко, а ако не потпише постаће мета још једног напада“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут