Србски студенти на пракси у Државном техничком универзитету у Ухти

18-05-2017 02:39:34 | | / vostok.rs |


Четрнаест студената прве генерације студијског програма "Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса" са Техничког факултета "Михајло Пупин" из Зрењанина, отпутовало је у руску Републику Коми где ће обавити стручну праксу на престижном Државном техничком универзитету у Ухти.

Ово је друга група студената која ће стручну праксу обављати у Ухти, с обзиром да је 11 студената из ове генерације прошле године већ имало прилику да стекне теоријска знања од еминентних стручњака Државног техничког универзитета.



Планирано је да стручна пракса траје две недеље, односно од 15. до 28. маја.

Усавршавање студената су омогућили компанија НИС и Технички факултет "Михајло Пупин" из Зрењанина у циљу успостављања основе за квалитетније и потпуније образовање будућих инжењера који ће након студија имати извеснију будућност за рад у струци.

Стручна пракса представља наставак успешне сарадње НИС-а и Техничког факултета "Михајло Пупин".

Град Ухта представља седиште руске нафтне индустрије, а његов Државни технички универзитет један је од најпрестижнијих светских факултета у области нафте и гаса, који школује кадар за највеће светске компаније као што су Гаспром њефт, Лукоил и многе друге.