Слуцки и Вучић разговарали о унапређењу политичке и економске сарадње Русије и Србије

19-05-2017 01:43:58 | | / vostok.rs |


Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је данас председавајућег у Комитету Државне Думе Руске Федерације за међународна питања Леонида Слуцког, са којим је разговарао о унапређењу политичке и економске сарадње двеју земаља.

Премијер Вучић је исказао захвалност на разумевању које Русија показује за ставове и политику Србије, не одступајући од принципијелног става да поштује територијални интегритет и не признаје једнострано проглашену независност Косова.

Двојица саговорника су размотрила ситуацију у региону западног Балкана, и изразила бригу због идеје такозване "велике Албаније", указавши на опасност коју она носи по регионалну стабилност.

Премијер Вучић је нагласио опредељење Србије за политику која региону доноси мир и сарадњу.

Србски премијер је истакао да Србија, с обзиром на остварени економски напредак, жели да унапреди економску сарадњу са Русијом и да се очекује да учешће србских министара на Санктпетербуршком форуму, почетком јуна, буде прилика за разговоре о конкретним облицима сарадње.

Председавајући Комитету Државне Думе за међународна питања Слуцки оценио је да односу двеју земаља посебан допринос даје парламентарна сарадња, и најавио јаче повезивање у тој области.

С тим у вези, он је за 5. јун најавио званичну посету Србији председника Државне Думе Руске Федерације Вјачеслава Володина.