Кијевске снаге 63 пута напале територију ДНР

23-05-2017 10:50:57 | | / vostok.rs |


Према саопштењу Министарства одбране ДНР кијевске снаге су за протекла 24 сата 63 пута напале територију ДНР. Под ватром кијевских снага нашли су се Јаковљевка, Крута Балка,Жабичево и Спартак у околини Јасиновате, аеродром и Еленовка у околини Доњецка, Докучаевск и насеље Јасное, Доломитное, Озреновка, Красни Партизан, Верхнотроицкое и Гољмовски у околини Горловке, као и насеља на југу ДНР, Новоласпа у Тељмановксом, и Саханка,Коминтерново, Лењинское, Октобар и Сосновское у Новоазовском рејону.



Ноћас су кијевске снаге извршиле напад на северна предграђа Доњецка и околину Јасиновате. Оперативна команда ДНР саопштила је да се под ватром налазе Јаковљевка, Јасиновата, Спартак и доњецки аеродром.

Синоћ око 19:30 украјинске снаге су напале подручје Авдејевске коксхемијске фабрике. Током напада дошло је до пожара у коме је запаљена површина до 1 хектара земље на територији фабрике.

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана седам пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Калиновка, Санжаровка, Смелое, Желобок и Логвиново.



Читајте више на
Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Восток, srb.news-front.info