Москва: Циљ оптужби САД да Москва подржава талибане јесте да се одвуче пажња светске јавности

24-05-2017 07:34:03 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије саопштило је да циљ оптужби да Москва подржава талибане јесте да се одвуче пажња светске јавности са бројних пропуста америчке војске и НАТО-а током више од 15 година боравка у Авганистану.

Бивши командир полиције у провинцији Кандахару, генерал Абдул Разак изјавио је раније да Русија у сарадњи са другим земљама „помаже талибане финансијски и испоручивањем оружја“.

Према наводима Министарства иностраних послова Русије, америчка телевизија „Фокс њуз“ употребила је познати метод манипулисања колективном свешћу тиме што је у исти информациони контекст ставила саопштење о непознатим хеликоптерима у провинцији Кундузу и кријумчарење робе на граници Авганистана са Таџикистаном и нове измишљотине авганистанских псеудоаналитичара о могућем доласку руских војних саветника код талибана, задужених за организовање финансијске и логистичке подршке том покрету.

Стиче се јасан утисак да у циљу одвлачења пажње светске јавности са бројних пропуста, који су се догодили током 15-годишњег боравка војног контингента САД и НАТО-а у Авганистану, неко покушава да оклевета Русију, прикривајући сопствену подршку терористима, пре свега, борцима ДАЕШ-а, навело је Министарство.