Пушков: Трамп се интегрише у логику Брисела

25-05-2017 12:10:06 | | / vostok.rs |

Говорећи о неопходности да се Русија „позове на одговорност због Крима“ председник САД Доналд Трамп интегрише се у логику Брисела, међутим таква замисао може да доведе само до ћорскокака у односима, сматра руски сенатор Алексеј Пушков.


Трамп се интегрише у логику Брисела. Међутим идеја да се Русија "позове на одговорност због Крима" крајње је непродуктивна. Она гарантује само ћорсокак у односима, оценио је посланик Државне думе Алексеј Пушков.

У свом првом путовању у иностранство од доласка на власт у оквиру кога је посетио Италију амерички председник Доналд Трамп разговарао је јуче са председником и премијером ове земље Серђом Матарелом и Паолом Ђентилонијем.

Председник је поново потврдио једиствену позицију земаља са обе стране Атлантског океана по питању позивања Русије на одговорност за њене поступке на Криму и на истоку Украјине, и нагласио да је изузтно важно да се Москва убеди у неопходност испуњавања обавеза у складу са Минским споразумом, каже се у тексту документа који је после састанка објавила Бела кућа, пренела је агенција Лента.

Крим је поново ушао у састав Русије на осову резултата референдума које су власти оргранизовале у марту 2014 после државног преврата у Украјини, а на коме се огромна већина становништва изјаснила за присаједињење РФ.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Руска реч