МО РФ сазнало за договор ИД са Курдима о изласку из Раке према Палмири

28-05-2017 09:26:24 | | / vostok.rs |


Према информацијама потврђеним путем неколико независних канала, у Раки је команда курдских одреда из састава такозваних Сиријских демократских снага постигла договор са вођама групацијеИсламске државе које делују на том подручју о отварању безбедносног „јужног коридора“ за терористе.

На тај начин пружена им је могућност да без препрека напусте град под условом да се упуте на подручје Палмире, рекао је саговорник агенције.

Додао је да је команда руске групе војних снага у Сирији по добијању тих података предузела мере за спречавање изласка бораца у јужном правцу.Конкретно, руска авијација је у четвртак 25. маја уништила 32 пикапа и преко 120 терориста Исламске државе, који су ишли из Раке у правцу Палмире,
пишеагенција Лента.

Саговорник агенције нагласио је да ће сви покушаји кретања бораца у правцу Палмире и повећања групе на том простору бити жестоко пресечени. Руске беспилотне летелице 24 сата надзиру путеве изласка терориста из Раке у правцу Палмире,појачани су и све врсте извиђања. На могућим рутама изласка бораца даноноћно су активнируски дронови.

Авиони и хликоптери ВКС Русије и јединица Снага за специјал операције ангажоваи укључени су у ликвидацију група бораца ИД у том рејону, саопштио је извор.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Руска реч