Железњак: Трамп показао колико занемарује руководство Црне Горе

29-05-2017 05:10:29 | | / vostok.rs |


„Измишљотине црногорских власти о мешању Русије у унутрашње послове ове балканске државе су пример информационих лажи које црногорске власти шире по свету да би убедиле своје западноевропске и америчке партнере у своју приврженост антируској стратегији“.

Тако је заменик секретара Генералног савета странке „Јединствена Русија“ и члан Комитета Државне думе за међународна питања Сергеј Железњак оценио изјаву министра спољних послова ЦГ Срђана Дармановића о томе да је званична Подгорица била изненађена колико снажно је Русија интервенисала против чланства Црне Горе у НАТО-у.



Политичар тим поводом каже: „Није први пут да слушамо оптужбе на рачун наше земље о неухватљивим руским хакерима, о необјашњивом утицају на изборни процес у земљама у којима власти заправо не знају како да одвуку пажњу грађана од кризе и својих политичких промашаја.

Господа у Подгорици, притом, отворено лажу, изјављујући да народ Црне Горе подржава улазак земље у НАТО, а Русија то наводно омета.

Русија се никада није мешала у унутрашње послове других држава. Ми поштујемо суверено право народа при избору судбине своје земље. Док руководство Црне Горе упорно не жели да чује своје грађане, а многи се активно залажу против насилног увлачења земље у војно-политичку алијансу, која је 1999. године бомбардовала цивиле у Црној Гори и Србији.

Да би се утишао глас Црногораца који су против тога да њихова земља изгуби неутрални статус, власти Црне Горе су измислиле причу о мешању Русије. Оне на тај начин покушавају да придонесу антируској хистерији на Западу и докажу своју преданост руководству Алијансе. Њих чак не забрињава однос главног актера у НАТО-у – Сједињених Америчких Држава, чији је председник ових дана на самиту показао да колико занемарује руководство Црне Горе. А то сведочи да руководство у Подгорици не поштуе ни себе, ни свој народ и спремно је да се унижава на сваки могући начин, само да би сачувало наклоност Запада и функције“, додао је руски парламентарац.

Виктор Салтиков,
Руска реч