Москва саветује руским грађанима да добро размисле пре него што отпутују у Црну Гору

29-05-2017 08:43:16 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије саветује руским држављанима да добро размисле пре него што отпутују у Црну Гору, будући да у тој земљи влада све већа антируска хистерија, изјавила је портпаролка руског МСП-а Марија Захарова.

Како је рекла, тврдње званичне Подгорице да је Москва наводно учествовала у покушају организације државног преврата у Црној Гори су класичан пример дезинформације са намером да се оцрни Русија.

„Русија је у више наврата говорила да ни на који начин није повезана са било каквим покушајима организације бесправних радњи у Црној Гори. Сматрамо да су тврдње Подгорице чиста измишљотина како би се оцрнила Русија, да се наштелује јавно мњење грађана Црне Горе да би заузели ставове против братског руског народа, али и да се прикрију антидеомкратске методе уласка Црне Горе у састав НАТО-а“, наводи се у саопштењу Захарове.

Нешто раније је Захарова изјавила и да тврдње министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановић о наводном мешању Русије у унутрашње ствари те земље имају за циљ правдање пред сопственим грађанима због уласка у НАТО.



Како је навела, медијско праћење чланства Црне Горе у НАТО засновано на „шпијуноманији“ и потреби заштите од виртуелног непријатеља.

Претходно је Дармановић изјавио да је Москва покушавала да спречи улазак Црне Горе у НАТО.