Путин: Планови економског развоја Русије морају бити реални

31-05-2017 09:36:34 | | / vostok.rs |


Планови економског развоја Русије морају бити транспарентни и реални, приоритет је да се поправи пословна клима у земљи, као и да се повећа извоз готових производа, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Да би се то постигло, неопходно је одговорити тренутним изазовима и пратити интересе привредника и државе, пословних кругова и грађанског сектора“, рекао је Путин.

Према његовим речима, неопходно је подићи конкурентност тржишта и руске економске ситуације у целини, кроз повећање производње али и реализације крупних инвестиционих пројеката, иако се не сме занемарити и мали развој малог и средњег бизниса.

Подсетимо, Путин је још у децембру прошле године поручио Влади да изради план с помоћу којег ће руска економија повећати темпо раста на ниво виши од светског не касније од 2020. године.

Руски премијер Дмитриј Медведев предао је план Путину средином маја, међутим Путин је рекао да је неопходно чути и мишљења стручњака.

„У догледној будућности ћемо видети колико је тај план конкурентан и да ли га је могуће применити у пракси“, закључио је руски председник.