Русија реципрочно протерује пет молдавских дипломата

31-05-2017 05:05:27 | | / vostok.rs |


Русија протерује пет молдавских дипломата као одговор на сличне акције Кишињева, саопштено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

„Саветник Амбасаде Републике Молдавије у Руској Федерацији Н. Мијња позван је 31. маја у Министарство спољних послова Русије, где му је уручена нота у којој се наводи да је у одговору на протеривање од 29. маја петоро руских дипломата из Кишињева, петоро запослених у молдавској дипломатској мисији у Москви проглашено ’персонама нон грата‘ и наређено им је да напусте територију Руске Федерације у року од три дана“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да се Министарство спољних послова Русије нада да ће Кишињев „схватити контрапродуктивност својих непријатељских акција против Русије и деструктиван карактер корака који је Молдавија предузела, а који је у супротности са принципима партнерства и међусобног поверења“.

Раније је саопштено да се председник Молдавије Игор Додон нада да ће разговарати са руским лидером Владимиром Путином о ситуацији са протеривањем руских дипломата. Додон се обратио руским властима са захтевом да не реагују на провокације Владе Молдавије у вези са протеривањем дипломата.