Русија отворена за дијалог са Украјином упркос непријатељским потезима кијевске власти

01-06-2017 08:40:48 | | / vostok.rs |


Русија је отворена за конструктиван дијалог и узајамно корисну сарадњу са Украјином, упркос отворено непријатељским потезима актуелне кијевске власти, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије објављеном поводом 20. годишњице потписивања Споразума о пријатељству, сарадњи и партнерству 31. маја 1997. године.

„Упркос отворено непријатељским корацима актуелне кијевске власти, не умарамо се од понављања да је руска страна отворена за конструктиван дијалог и узајамно корисну сарадњу. Не сумњамо да ћемо пре или касније доћи до потребе за обновом пуних односа између наших земаља и народа“, саопштило је Министарство.

Министарство са жаљењем истиче да је „државни удар у Кијеву 2014. године“ довео до тога да су данашњи односи двеју земаља „далеко од духа и речи Уговора из 1997. године“.

„Међутим, само постојање документа представља залог за постојање темеља за оживљавање билатералних односа“, истакнуто је у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је у тренутку потписивања документа 1997. године Москва „била испуњена надом за развој и јачање билатералних односа“. „Велики споразум постао је наш правни оквир на основу којег су потписане десетине докумената у свим областима руско-украјинске сарадње“, подсетило је Министарство спољних послова Русије.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут