Захарченко: Доњецка Република има само један циљ - припајање Руској Федерацији

01-06-2017 11:00:20 | | / vostok.rs |


Председник Доњецке Народне Републике (ДНР) Александар Захарченко је признао да је њен главни циљ - улазак у састав Руске Федерације.

Учинио је то у Доњецку, на заседању „интеграционог комитета Русија-Донбас“. Додатно је објаснио:

„Ми се већ три године интегришемо у Руску Федерацију. На жалост, ми нисмо могли да урадимо оно што је урадио Крим, али смо и овако за три протекле године урадили много“.

Посебно је нагласио: „Наш циљ је један и јасан: уједињење са Родином, а за нас је то - Русија. Крајњи циљ овога комитета је само један - повратак у Родину“.

У исто време је познати руски политиколог и експерт Државне Думе за простор бившег СССР и везе са сународницима, Дмитриј Куликов, оценио:

„Проблеми се унутар Украјине гомилају великом брзином, а гомилаће се и даље, свакодневно. То може већ за две године довести до тога да се такозвани конфликт на истоку Украјине заврши. А последица ће бити - уједињавање територија Доњецке и Луганске Републике са деловима Донбаса који су сада под контролом Кијева“.

Куликов је још додао: „То може бити осујећено само ако западне газде Кијева за то залегну, али оне неће помагати Кијеву јер ће имати све више сопствених проблема. Зато сам уверен: рат ће се завршити, а Донбас ујединити у наредне две године“.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, поновио је пре неки дан: Москва не планира да интегрише Доњецку и Луганску Републику.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Факти