Пушков: Лондон и Дамаск имају истог непријатеља

05-06-2017 12:55:07 | | / vostok.rs |


Ни непријатељство Лондона према Асаду, ни подршка сиријским бојовницима није заштитила Британце од терористичких напада, изјавио је сенатор Алексеј Пушков, констатујући да Лондон и Дамаск имају истог непријатеља.

Седам особа је убијено, а 48 рањено у терористичком нападу у централном Лондону, у ноћи између суботе и недеље. Најпре је комби улетео међу пешаке на Лондонском мосту, а затим су се нападачи из возила упутили на оближњу пијацу и наоружани ножевима напали пролазнике. Полиција је ликвидирала сву тројицу нападача. Реч је о трећем терористичком нападу у Великој Британији за последњих два и по месеца.


Сенатор Алексеј Пушков сматра да ни непријатељство Лондона према председнику Сирије Башару Асаду, ни подршка сиријских бојовника нису заштитили Британце од терористичких напада, јер „становници Лондона и Дамаска имају заједничког непријатеља“.

Сенатор сматрада ће промена позиције САД утицати нажељу ВеликеБританије да се удружи са Русијом у борби против тероризма.

Лондон не само да не сматра Русију савезником у борби против тероризма, већ је проглашава и претњом. До помака може да дође искључиво променом става САД, написао је Пушков на твитеру,преносиРИА Новости.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Руска реч