Лавров и Мистура разговарали о решавању сиријске кризе

08-06-2017 07:26:45 | | / vostok.rs |


Специјални изасланик генералног секретара УН за Сирију Стафан де Мистура је током састанка са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом високо оценио акције Русије за спровођење режима прекида непријатељстава у Сирији, саопштило је Одељење за информисање и штампу Министарства спољних послова Русије.

„Специјални изасланик дао је високу оцену акцијама Русије за спровођење прекида непријатељстава у Сирији, укључујући и у плану реализације Меморандума о оснивању зона деескалације у Сирији потписаног 4. маја. Истовремено је са задовољством приметио да преговори у Женеви и астански процес допуњују један другог“, наводи се у саопштењу.

Лавров и Де Мистура су, такође, истакли значај обезбеђивања позитивних резултата постигнутих током међусиријских консултација у Женеви под окриљем УН, између осталог и у вези са уставним питањима.

Издвојен је задатак очувања и повећања динамике преговора, осигуравање њиховог истински инклузивног карактера, као и потреба да се посебна пажња посвети теми борбе против тероризма, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут