Касовиц: Сведочење Комија потврдило да мешање Русије изборе није утицало

09-06-2017 08:57:35 | | / vostok.rs |


Након што је бивши директор ФБИ Џејмс Коми сведочио пред Комитетом за обавештајне активности Сената САД, адвокат председника САД Доналда Трампа узвратио је да су коментари потврдили оно што је већ познато.

Сведочење Комија у Конгресу потврдило је да мешање Русије у америчке изборе 2016. године није утицало на коначно пребројавање гласова, саопштио је адвокат председника Доналда Трампа Марк Касовиц.

„Он (Коми) је такође признао да нема доказа да се иједан глас променио због некаквог мешања Русије“, изјавио је Касовиц.

Адвокат америчког председника је поновио да је Коми у више наврата информисао Трампа да он није предмет актуелне истраге, што је Трамп и нагласио у писму у којем је дао отказ Комију.

Касовиц, адвокат који се бави свим предметима у вези са Русијом, оштро је критиковао Комија за цурење информација у штампи.

„Сасвим је јасно да су постојали и да и даље у власти постоје они који активно покушавају да ослабе ову администрацију селективним и илегалним цурењима поверљивих података и поверљиве привилеговане комуникације. Господин Коми је сада признао да је један од тих потказивача.“

Коми је упознао „Њујорк тајмс“ са „привилегованим информацијама“ председника, истакао је адвокат.

„Оставићемо властима да утврде да ли та цурења треба да се истраже заједно са свим оним другима која су под истрагом“, рекао је он.

Насупрот Комијевог становишта о природи његових разговора са Трампом које је објаснио у четвртак, адвокати су изјавили да Трамп никада није тражио Комијеву вечну оданост. Коми је такође назвао Трампа и Белу кућу „лажовима“ и рекао да су оклеветали ФБИ.