Тилерсон позвао Конгрес да пружи више флексибилности када је реч о санкцијама против Русије

14-06-2017 07:05:08 | | фото: EVAN VUCCI / AP/ vostok.rs |


Амерички државни секретар Рекс Тилерсон позвао је у среду Конгрес САД да администрацији пружи више флексибилности када је реч о санкцијама против Русије.

„Позивам Конгрес да одлучи да сваки усвојени закон омогућава председнику да мења режим санкција. Тражимо више флексибилности да бисмо појачавали притисак када је то неопходно, али и да бисмо имали могућност за дијалог“, рекао је Тилерсон на расправи у Конгресу САД.

САД и Русија не смеју да имају тако лоше односе као сада, изјавио је Тилерсон.

„Односи САД и Русије су на најнижем нивоу од времена Хладног рата. И они се погоршавају“, рекао је Тилерсон, нагласивши да „две велике нуклеарне државе не смеју да буду у таквим односима“.

Према његовим речима, Вашингтон разматра с Москвом „низ питања, укључујући мешање у америчке изборе“. „Морамо да тражимо решење“, закључио је државни секретар.

Амерички државни секретар је истакао да Русија и Украјина могу да постигну прихватљиво решење за кризу и изван Минског споразума.

„Врло је могуће да владе Украјине и Русије могу да дођу до прихватљивог решења у некаквој структури изван Минског споразума, али уз узимање у обзир циљева који су у њему означени“, изјавио је Тилерсон.

Он је нагласио да је важно испуњавање одредби Минског споразума, док не буду закључени било који други споразуми.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут