Амерички Сенат усвојио амандман на додатне санкције против Русије

14-06-2017 10:58:10 | | фото: © Jim Young / Reuters/ vostok.rs |


Извор:
Восток, РТ

Мера кодификације у закону о санкцијама САД против Русије је одобрен у Сенату од стране већина са 97 гласова "за" и 2 "против". Усвојени захтев пре него што се додатне санкције коначно одобре, подложан је изменама.

"Санкције против Русије су одговор на повреду територијалног интегритета Украјине и Крима, руских сајбер-напада и мешања у изборе, као и руске континуиране агресије у Сирији", наводи се у саопштењу.

Према амандману, било какве извршне санкције према Русији од стране Обамине администрације не могу се укинути без Конгреса.

Амандман такође омогућава "широке нове санкције у кључним секторима руске економије, укључујући рударство, метале, шпедицију и железнице" и одобрава "робусну помоћ за јачање демократских институција и контра-дезинформацијама широм централне и источне Европе које су осетљиве на руску агресију и мешање у унутрашње послове".

Нове санкције ће бити наметнуте "корумпираним руским глумцима" и онима који су "укључени у тешка кршења људских права", свакоме ко снабдева оружјем сиријску владу или рад са руском одбрамбеном индустријом и обавештајним службама, као и "онима који спроводе злонамерне сајбер нападе у име руске владе као и оних који су укључени у корупцију у приватизацији државне имовине."

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут