Косачов: ЕУ која је „забринута“, због хуманитарних питања кажњава обичне људе

20-06-2017 09:22:47 | | / vostok.rs |


Европска унија, проширивањем санкција Криму, не кажњава Кремљ, већ кримски народ због њиховог демократског избора, изјавио је председник Одбора за међународне послове Савета Федерације Русије Константин Косачов.

Министри спољних послова земаља-чланица ЕУ у понедељак су продужили до 23. јуна 2018. године рестриктивне мере против Крима.

„Тренутак је, заправо, веома индикативан. Јер забрањује увоз онога што производе становници Крима, на полуострво се не дозвољава улагање, технологије и туристи. То јест све, што се тиче непосредног благостања људи који живе на Криму“, написао је Косачев на својој страници на Фејсбуку.

„Не може бити јасније — то није казна за Кремљ, већ за становнике Крима“, нагласио је руски сенатор. Према његовим речима, такве акције су убедљив доказ да је референдум одржан, становништво Крима изразило вољу, оно није „талац“ Москве нити живи на „окупираној територији“. „И због тога сада плаћа цену“, сматра Косачов.

Према његовим речима, испоставља се да Европа, која је „забринута“, због хуманитарних питања кажњава обичне људе за њихов слободан и демократски избор.

„Након такве демонстрације правих намера Европљана остаје само једно питање — зар смо тек сада дошли у ситуацију таквог изокренутог света где се ’развијене демократије‘ активно боре против демократије и људских права, или је то било одувек, само до сада није било тако очигледно?“, закључио је руски посланик.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут