Москва: Вашингтон је свестан реалне ситуације у Украјини

20-06-2017 02:23:43 | | фото: tonkosti.ru/ vostok.rs |


Кремљ сматра да је непримерено да се организују трке са Кијевом по питању састанка са америчким председником Доналдом Трампом, јер је Вашингтон свестан реалне ситуације у Украјини, рекао је Дмитриј Песков.

„Ми не сматрамо да је примерено да се улази у неку врсту трке. Вашингтону је добро позната информација о стварном стању ствари са решењем ситуације у Украјини и уколико жели, Вашингтон лако може да се упозна са свим нијансама и обавезама које има Кијев у складу са споразумима потписаним у Минску“, истакао је Песков, одговарајући на питање да ли ће састанак председника Украјине Петра Порошенка и Трампа утицати на руско-америчке односе.

Украјински председник раније је изјавио да је од посебног значаја што ће се његов сусрет са Трампом одржати пре састанка лидера САД и Русије. Порошенко је додао да је то неопходно да би „сви били наоружани информацијама“ и да „свима буде пружена прилика за праведност“.

У понедељак је Порошенко отишао у радну посету Сједињеним Америчким Државама, где би требало да се састане са америчким потпредседником Мајком Пенсом и председником Доналдом Трмпом. Портпарол украјинског председника рекао једа ће Порошенко такође имати састанке у Стејт департменту, Министарству енергетике, Министарству трговине и Министарству одбране.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут