Свечана промоција луксузног издања јединствене књиге „РОССИЙСКОЕ ИСКУССТВО" о руском и србском сликарству

04-11-2014 12:24:43 | | / mojenovosti.com |

У четвртак 06.11.2014 у 19:00 часова, у Великој сали Руског дома у Београду ће се одржати Свечана промоција луксузног издања јединствене књиге „РОССИЙСКОЕ ИСКУССТВО" о руском и србском сликарству

O прojeкту:

Специјално луксузно издање књиге „Россиское Искуство“ се сваке године посвећује културном дијалогу Русије са једном одабраном земљом у форми јединственог летописа савремене ликовне уметности. Ове године је то Србија, па се у њему, поред радова одабраних руских, налазе и србски уметници. У години у којој се славило 400 година Романових и 1150 година словенске писмености и културе, издање је посвећено и овим важним годишњицама, а садржи и специјалне сегменте посвећене изложби акварела Велике Кнегиње Олге Александровне Романов и изложби „Косово и Метохија, под окриљем анђела“.

Промоција је посвећена стогодишњици рођења Његове Светости блаженопочившег Патријарха србског Павла и стогодишњици I Светског рата, а биће обогаћена културно-уметничким програмом одабраних руских и србских извођача уз присуство руских и србских институција који су издавачи ове јединствене књиге, водећих историчара уметности и угледних личности из културе, које ће говорити о књизи.

На промоцији ће оснивачи Краљевског Реда Витезова, чланови Краљевског Дома Карађорђевића, свечано уручити примерке књига србским културним институцијама, члановима дипломатског кора и заслужним појединцима. Ово луксузно издање је било у конкуренцији за „Најлепшу књигу Сајма књига“ и било је изложено на штанду Савеза руских издавача.


O пoкрeтaчу прojeктa:

Краљевски Ред Витезова делује сa блaгoслoвoм Пaртиjaрхa Српскoг, под покровитељством Њеног Краљевског Височанства Кнегиње Линде Карађорђевић и њених синова Принчева Михајла и Ђорђа.

Краљевска породица основала је Краљевски Ред Витезова у циљу неговања и развијања традиционалних витешких вештина и вредности, кроз културу, духовност, уметност, спорт и хуманитарни рад. Члaнoви Крaљeвскoг Рeдa Витeзoвa су нajуглeдниjи умeтници, aкaдeмици, спoртисти, jaвнe личнoсти.

Остварујући своје циљеве и делујући у областима културне размене, издаваштва, уметничке дирекције, уређивања, продукције и реализације културних пројеката, градитељства, филмске, видео и аудио продукције, ходочасничких путовања, текстилног модног стваралаштва и др. , Краљевски Ред Витезова тeснo сaрaђуje сa дoмaћим и стрaним држaвним институциjaмa (Србија, Фрaнцускa, Итaлиja, Вeликa Бритaниja, Русиja, Грчкa, Нeмaчкa, Jaпaн, Tурскa, Кинa...), културним и умeтничким oргaнизaциjaмa, углeдним интeрнaциoнaлним фoндaциjaмa и Крaљeвским пoрoдицaмa ширoм свeтa.