Сами Американци своју земљу најчешће зову Сједињене Америчке Полицијске Државе

06-11-2014 02:49:39 | | Факти, фото: Факти/ mojenovosti.com |

О Сједињеним Државама је много тога је већ написано, а још више речено: о њиховом моралу, просвети, политици и историји; о њиховој култури у свакодневном животу и на послу.

На жалост, као човек који је у тој земљи живео дуже од 10 година, не могу да потврдим ништа од онога што се најчешће прича. Али, могу да их оповргнем или чак допуним тако да идеја било ког документарног филма или чланка, на пример, врло брзо избледи.

Авај, из угла мог огромног животног и радно искуства у САД и ван моје Отаџбине, морам да потврдим да је процес американизације Русије ‘90-тих био добро одрађен.

Тужно је гледати, како у Русији, земљи са огромним историјским багажом, обележавају Хелоуин (Ноћ вештица), док избеглице из Новоросије плачу, док их бомбардују, а многи Руси су у исто време одевени у мајце са америчком заставом и гледају филмове у којима понекад провејава америчка и британска симболика и сл.

Смешно је посматрати како људи који слабо познају политику и историју марширају са заставама либерала, захтевају промену државног уређења, прогон државника и више слободе, док земљу која стоји иза глобалног светског безобразлука сами грађани те земље зову „Сједињене Америчке Полицијске Државе“.

Тако говоре амерички политичари, уметници, људи на улицама (који су довољно образовани да то виде), људи свих узраста и вероисповести, припадници војске па чак и лучки радници.

Ево како је британски писац и оратор Дејвид Ајк започео своју причу о Америци, стојећи на обали њујоршког пристаништа испред статуе Слободе : „Волим да будем у Америци. Волим да разговарам са овим људима. Али, овога пута, чим сам слетео на аеродром, осетио сам сасвим другу Америку, напетију и уплашенију Америку. Посматрајући протесте Окупирај Волстрит, видео сам полицијску државу у пуном сјају. Полиција је по читавом граду увек била са оружјем, али сада... Читав свет се претвара у полицијски и Америка је, без сумње, лидер те тенденције“.

Америка почиње од статуе Слободе на којој пламти бакља слободе. Њујорк ју је добио од француских масона на годишњицу формирања „прве слободнозидарске“ државе - Америке.

Али, она има и другу страну. Она представља вавилонску богињу којој су се клањали древни сатанисти јер сатанисти стоје и иза ове полицијске државе. То што јој је у руци бакља, у Вавилону се идентификовало са богом Нимродом који је и био представљан у облику бакље...

Ова тема нема краја, и уопште није почела пре неколико деценија.

Грађани Русије морају да знају и да схвате да америчко руководство нема ништа заједничко са својим народом. Влада САД плански и доследно (деценијама) спроводи и реализује политику одвајања свог становништва од политичког живота у земљи и иностранству.



Читав образовни систем изграђен је на залуђивању и misleading (заваравању).

Многи људи у САД буквално немају ни најмању представу да је „земља округла“ и да на планети, осим Америке, постоји већ више од 200 држава.

Они сами понекад говоре: „Let's give them a break“. Поводом њих, ја бих ово превео као: имајмо разумевања према њима.

Ево и доброг повода за размишљање: Министарство унутрашње безбедности САД (US Department of Home Land Security) купило је 2012. године 1,5 милијарди метака. Оно такође има у плану да у наредних 4-5 година купи 1,6 милијарди метака и 200 милиона шаржера.

Ове године већ је купљено 360 милиона. Количина купљене муниције за унутрашњу употребу довољна је за 24 године ратовања у Ираку...


Аутор: Станислав Кримскиј, публициста (Москва)