Захарова: Промена руских амбасадора није у надлежности пензионисаног америчког званичника

26-06-2017 09:11:17 | | / vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова коментарисала је саопштење бившег америчког амбасадора у Москви Мајкла Макфола о могућој оставци руског амбасадора у Вашингтону Сергеја Кисљака.

„Такве изјаве су уображени болови Макфола због неуспешне дипломатске каријере. Промена руских амбасадора није у надлежности пензионисаног америчког званичника, већ председника Руске Федерације“, цитирала је Захарову радио-станица „Говори Москва“.

​Раније је Макфол на свом твитер налогу написао да се Кисљак припрема да напусти Амбасаду Русије у Сједињеним Америчким Државама и пожелео му је срећу.

„С обзиром да се амбасадор Кисљак спрема да напусти Амбасаду Русије у САД желим му све најлепше. Било ми је задовољство да сарађујем са њим, чак и када се нисмо слагали“, написао је Макфол.

Макфол је био амбасадор у Москви у периоду од 2012. до 2014. године. Сада је професор на Универзитету Стенфорд и активни коментатор руско-америчких односа. Према подацима Министарства спољних послова Русије Макфолу је забрањен улазак у Русију „због намерног наношења штете односима Москве и Вашингтона.“