Србима забрањен рад на бродовима

06-11-2014 05:42:35 | | СРБИН.ИНФО/ mojenovosti.com |

Велики број младих људи из региона одлази “трбухом за крухом”, а често се одлучују и на рад на светским крузерима како би зарадили нешто новца или уштедели.

Међутим, сада омладина више неће имати ту могућност јер су светске компаније забраниле грађанима Србије и грађанима још неколико земаља рад на бродовима Royal Caribbean.

Компанија “Royal Caribbean” донела је одлуку да до даљег неће примати раднике из Србије, БиХ, Македоније, Турске, Словачке, Албаније, Италије, Казахстана и Африке, потврђено је за Клиx.ба у агенцији “Employment Power”, која је заступник и “Royal Caribbean”-а за подручје БиХ.

“Радници из БиХ који су радили на крузерима преко нас нису преваранти, нити су ишли на боловање или нешто слично. Те информације су повучене из некаквих форумских и наших типичних балканских наклапања, да у свему тражимо некакав разлог за заверу и против нас самих. Реч је о оријентацији компаније у једној врхунској услузи према својим гостима, а на основу истраживања проведених на свим својим бродовима протеклих година. Имају неки разлог тамо да један одређени део националности које раде на одређеним позицијама смање или повећају и зато се то догодило”, рекао је за Клиx.ба Синиша Голац, директор представништва “Employment Power” за балканску регију.

Голац је истакао како “Employment Power” агенција врши истраживање тржишта те је проверавао квалитет свих кандидата које су слали на бродове, тако да незадовољству нема места.

Отказ су добили и кандидати који су прошли потребне процедуре и тестове за примања, те су само чекали позив када треба да се укрцају на крузере. У писму-отказу наводе како ће кандидатима надокнадити све трошкове путовања, визе и лекарског уверења.

“Са жаљењем вас информишемо да у овом тренутку нећемо бити у могућности да вам понудимо позицију на крузерима “Royal Caribbean”. Разумемо да је ова одлука можда разочаравајућа и извињавамо се на неугодности коју смо проузроковали. Ова одлука је направљена као резултат пословних потреба, нове стратегије и ми се морамо прилагодити. То није никаква негативна рефлексија на вас лично, то је чиста пословна одлука”, пише у писму “Royal Caribbean Cruisese”-а.