Конашенков: Изјаве Фелона показују отворено непознавање војно-поморске науке

29-06-2017 10:34:19 | | / vostok.rs |


Званични представник Министарства одбране Русије генерал Игор Конашенков изјавио је да је британски носач авиона „Краљица Елизабета“ — само „згодна поморска мета“ .

„Изјаве шефа британског војног ресора Мајкла Фелона о супериорности спољашњости новог носача авиона над руском крстарицом, носачем авиона, ’Адмирал Кузњецов‘ показује отворено непознавање војно-поморске науке“, рекао је Конашенков.

Он је навео да британски носач авиона без помоћи споља може само да буде писта за авионе који се налазе у тесном окружењу заштитних војних бродова и подморница.

„Зато, за разлику од носача авиона крстарице ’Адмирал Кузњецов‘ који је ојачан противваздушним, противподморничким и пре свега противбродским ракетним наоружањем ’Гранит‘, британски носач авиона је само добра поморска мета великих габарита“, нагласио је представник Министарства одбране.

Конашенков је закључио да „управо у интересу британске краљевске флоте — у отвореном мору не треба показивати „лепоту“ свог носача авиона неколико стотина миља од „далеког рођака“.

Раније је у интервјуу листу „Телеграфу“ министар одбране Велике Британије утврдио је да ће Руси гледати на највећи британски носач авиона са завишћу и дивљењем.