Стоун: САД збрисале стотине хиљада живота са земаљске кугле у име богатства

29-06-2017 11:16:19 | | фото: luccafilmfestival.it/ vostok.rs |


"Можете бити критични према вашој влади и друштву у ком живите. Не морате да се уклопите. Сада је у моди да се нападају републиканци, Трамп и све то, а да се избегавају Обамини и Клинтонови. Али, запамтите ово. У 13 ратова које смо започели у последњих 30 година, и 14 милијарди долара које смо потрошили и стотине хиљада живота који су збрисани са земаљске кугле, запамтите да то није био један вођа, већ систем - и демократски и републикански.

Зовите га како хоћете: војно-индустријско, безбедносни, финансијски, медијски комплекс. То је систем који се одржава под изговором да су то праведни ратови, да су оправдани у име наше заставе, која поносно вијори над нашим животима. Наша земља је постала много просперитетнија за многе, али у име тог богатсва не можемо да оправдамо наш систем као центар за светске вредности, све док изазивамо толике ратове и хаос у свету.

Нема потребе да набрајам жртве, али знамо да смо интервенисали у више од 100 држава, инвазијама, променама режима, изазивањем економског хаоса, или хибридним ратом - меком моћи, како год то зовете, али то је ипак рат неке врсте.





На крају то постаје систем који води ка уништењу планете и свих нас. Борио сам се против тих људи који воде ратове током већине свог живота. То је игра која умара и у којој вас углавном потуку. Уз све критике и увреде које ћете добити, па и похвале, важно је да запамтите да ако верујете у оно што говорите и можете да останете чврсто на свом путу, можете много тога да промените" рекао је Стоун у видеу који је на својој ФБ страници објавио Борис Малагурски.