Кремљ очекује да ће састанак Путина и Трампа проћи у радној атмосфери

05-07-2017 02:27:57 | | фото: tonkosti.ru/ vostok.rs |


Кремљ очекује да ће се састанак руског и америчког председника, Владимира Путина и Доналда Трампа, у Хамбургу 7. јула одржати у радној атмосфери, а између лидера бити успостављен радни дијалог.

„Ово је први састанак, први сусрет два председника, и то је главно на овом састанку“, одговорио је портпарол Кремља Дмитриј Песков на питање новинара о очекивањима Кремља од предстојећег дијалога Путина и Трампа.

„Очекује се да се формира радни дијалог који је, можда, од виталног значаја за цео свет у смислу повећања ефикасности решавања критичне масе сукоба и проблема који расту из дана у дан“, истакао је представник Кремља. Он је додао да Москва очекује да ће састанак бити одржан у радној атмосфери.

Путин ће на састанку са председником САД говорити о Минском споразуму.

„Иако се ради о билатералном састанку, због чињенице да ће се одржати на маргинама самита, биће прилично временски ограничен. Због тога је мало вероватно да ће председник Путин имати прилику да изнесе своје мишљење које је, узгред, више пута понављао, о претечама и узроцима ситуације и грађанског рата који се догодио у Украјини. Али, истовремено, то ће бити и добра прилика да се понови руски став да Мински споразум нема алтернативу и да је потребно да се они реализују и да се предузму мере за прекид провокација Оружаних снага Украјине“, рекао је Песков.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут