Лавров: Северна Кореја испалила ракету средњег домета

05-07-2017 02:31:18 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров поновио је тврдњу Министарства одбране Русије да је Северна Кореја лансирала ракету средњег домета.

„Ми имамо податке о томе коју врсту ракете је јуче лансирала Северна Кореја. Ове податке су јуче детаљно саопштили представници нашег Министарства одбране и позивам вас да их прочитате“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре.

Русија и Кина ће представити свој иницијативу о решењу корејске кризе на седници Савета безбедности УН у среду, рекао је Лавров на конференцији за новинаре након састанка са генералним секретаром Арапске лиге Ахмедом Абул Гејтом.

„Данас ће у Њујорку Савет безбедности УН размотрити тренутно стање ствари када је у питању имплементација претходних резолуција (о Северној Кореји). И Русија и Кина ће ову иницијативу представити детаљно и промовисати“, рекао је министар.

Лавров је додао да „ниједан покушај да се оправда војно решење, користећи као изговор резолуције Савета безбедности (УН), није прихватљив и довешће до непредвидљивих последица у региону који је у суседству Русије и Кине“.