Влајки: Уништавање српства без застоја

12-11-2014 02:52:58 | | СРНА/ mojenovosti.com |

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки сматра да "Велики брат" без застоја уништава српство на Балкану, а да су у БиХ ангажоване поједине политичке екипе самих Срба, које стратешки пактирају са непријатељима Српске да би тај ентитет суштински нестао, што за сада раде сасвим ефикасно.

Влајки је у саопштењу нагласио да је у Србији приступ различит, гдје се, поред откидања територија и сатанизације, србски народ подвргава, "малтене свакодневно, јавном понижавању".

Он је навео да се предсједнику Србије онемогућава посјета Косову и Метохији, да се над остатком Србије вијоре албанске заставе, да страни државници, на различите начине, приликом својих посјета цинично вријеђају ту земљу.

"Наравно, лако је вријеђати неку земљу гдје си гост, као садашњи албански премијер, и правити се важан, када се иза себе има НАТО, Брисел, крстареће, `интелигентне ракете`, пријетње санкцијама, уцјенама, и слично. Али, да дјелују без помоћи `Великог брата`, не би их се ни чуло, ни видјело", истакао је Влајки.

Он је подсјетио на догађаје из новије историје, када су "Атланска бригада" и терористичка ОВК доживјеле пораз од снага тадашње СРЈ на граничним прелазима Морино и Кошаре, нагласивши да Срби у овом времену потпуно заказују када је ријеч о дипломатском бојном пољу.

По Влајкију то "заказивање" огледа се у сталним давањима уступака и у препуштању, мало по мало, Косова и Метохије Албанцима.

Влајки је истакао и да све провокације долазе из Албаније, иза које стоји "Велики брат".

"Он /`Велики брат`/ је тај који је дао задатак, прво фудбалерима да развију усред Београда албанску заставу, а онда албанском премијеру да испољи овакву невиђену дипломатску дрскост. Порука је јасна - `само ви Срби пактирајте с Русима и правите с њима јалове војне параде, ми на вашој територији можемо радити шта хоћемо", истакао је Влајки.

Потпредсједник Српске је у саопштењу дао и историјску паралелу, наводећи примјер када је некадашњи француски предсједник Шарл де Гол крајем шездесетих година прошлог вијека, приликом службене посјете Канади у Монтреалу узвикнуо "Живио слободан Квебек" /провинција француског говорног подручија/, да је истог часа од канадских власти замољен да напусти државу.

Према његовим ријечима, државни врх Србије није имао "петље" да то уради на провокације албанског премијера Едија Раме, већ му је дозволио да оде у Прешевску долину и да тамо држи политичке говоре.

"Изгледа да од `Октобарске револуције` 2000. године, самопонижавању србског народа никад краја", навео је Влајки.