РТ: Не можемо и никад нећемо веровати Русији - Хејлијева

09-07-2017 09:31:42 | | фото: © Mike Segar / Reuters/ vostok.rs |

"Русија покушава да изазове хаос у земљама на више континената"


Извор: ВостокРТ

"Сви знају да се Русија, не само мешала у америчке изборе 2016. године, већ то и даље ради на више континената", рекла је амерички амбасадор у УН Ники Хејли у интервјуу за Си-ен-ен, додајући да "САД никада неће веровати Русији".

"Сви знају да се Русија мешала у наше изборе. Сви знају да се мешају не само у изборе Сједињених Држава. Они то раде на више континената и то раде на начин да изазову хаос унутар земаља ", рекла је Хејлијева.

Оптужбе Хејлијеве дошле су истог дана када је амерички председник Доналд Трумп утврдио да је "вријеме да се крене напред у конструктивном раду са Русијом", као и дан након што је рекао: "Био је изванредан састанак јуче са руским председником Путином".


Упитана о томе шта се дешавало током очекиваног састанка између председника САД Доналда Трумпа и његовог руског колеге Владимира Путина на самиту Г20 у Хамбургу, Хејлијева је рекла да је Путин "урадио управо оно што смо мислили да ће урадити, односно порицао свако мешање у америчке изборе".


Она је отишла даље и рекла да Русија покушава да "спаси образ, али не може, јер сви знају да се Русија мешала у наше изборе".


Говорећи о томе зашто Трамп није отворено рекао да се Русија мешала у изборе 2016. године, Хејлијева је устврдила да је "прича једна ствар, а деловање друга", додајући да је изборно мешање "прва ствар" о којој је Трамп разговарао током његовог састанка са Путином и "то је учинио из разлога."


"Он је желео да га погледа у очи, да му покаже да зна. Да, знамо да сте мешали у наше изборе. Да, знамо да сте то урадили. Прекините са тим"додала је Хејлијева.


Она је даље рекла да "не можемо веровати Русији и да никад нећемо веровати Русији".

Коментаришући иницијативе о сајбер безбедности о којој су на састанку разговарали Трамп и Путин, она је рекла: "Држати оне којима не верујјемо ближе, тако да их увек можемо пратити и држати их на чекању".

Истовремено, она је признала да "са становишта сајбер безбедности, морамо се спојити са Русијом и морамо им рећи шта мислимо да треба или не би требало да се деси."


"Ако разговарамо с њима о томе, то можемо прекинути и зауставити их", додала је она.