Песков: Москва не очекује уступке од Трампа

12-07-2017 04:17:42 | | фото: ntv.ru/ vostok.rs |


Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да Москва не очекује уступке од америчког лидера Доналда Трампа.

„Од председника Трампа нико не очекује уступке Москви, и Москва не очекује уступке од Доналда Трампа. И председник Путин није говорио о неким уступцима и никад није постављао такве захтеве“, рекао је Песков.

Кремљ нема никакве везе са историјом са преписком сина америчког председника Доналда Трампа Млађег нити са његовим састанком са руском адвокатицом Наталијом Весељниском, и сматра ту причу још једном у низу епизода серије која нема краја. Он је скренуо пажњу на то да се ова тема појавила након састанка председника Доналда Трампа и Владимира Путина у Хамбургу.

„У целини, наравно, ово подсећа на серију која не престаје и која може да конкурише најуспешнијим серијама које се приказују у САД, али није потребно на било који начин увлачити нас у ту серију. Ми не учествујемо у таквим серијама“, закључио је представник Кремља.

Он је још једном нагласио да Кремљ није у току са том причом (са Трамповим сином) нити је било када био у контакту са адвокатом Весељниском.

„Немамо шта да кажемо о тој историји, она нема никакве везе са нама“, закључио је Песков.Раније су медији саопштили да ће специјални тужилац САД Роберт Милер, који се бави истрагом наводног мешања Русије у америчке изборе, проучити податке о састанку Трамповог сина са Весељницком.