Захарова: Постоји опција симетричног протеривања службеника амбасаде САД

14-07-2017 11:58:48 | | фото: novorossia.today/ vostok.rs |


Русија је спремна да значајно смањи број сарадника америчке амбасаде у Русији као одговор на блокаду руске дипломатске имовине у САД, изјавила је на портпарол МСП-а Русије Марија Захарова.

„Ако се ствар не помери са мртве тачке, мораћемо да одговоримо. Има се чиме одговорити — састав америчке амбасаде у Москви је знатно многољуднији од броја наших службеника у Амбасади у Вашингтону. Једна од опција, осим симетричног протеривања Американаца је само уравнотежити персонал“, објаснила је Захарова.

Говорећи о могућем протеривању америчких дипломата из Русије, она је приметила да се „под кровом америчке дипломатске мисије у Москви налази превише службенике ЦИА и обавештајне управе Пентагона, чија делатност не одговара њиховом статусу“.

Она је нагласила да САД одбијају да издају визе оним дипломатама који треба да замене 35 службеника протераних крајем децембра.

„Одузети објекти нису враћени. Вашингтон не само да није укинуо одлуку о протеривању наших службеника, већ одбијају и да издају визе онима који треба да их замене“, рекла је Захарова.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут