Друго вече „Бољшој“ фестивала доноси светску премијеру

14-07-2017 02:37:14 | | / vostok.rs |


На Мећавнику Емира Кустурице у току је одржавање другог дана музичког фестивала „Бољшој“, уз подршку „Гаспром њефта“.

Публика на Мећавнику вечерас ће имати прилике да ужива у светској премијери - концерту клавирског квинтета Романа Симовића, а на репертоару ће бити дела Дворжака, Шуберта и Рахмањинова.



Током дана, одржава се такмичење младих музичких талената из Србије, Републике Српске и Русије. Ове године, уведена је и новина у фестивалски репертоар, Дијалог талената, на коме ће музичке вештине показати млади музичари.

Фестивал је отворен синоћ, концертом дечијег хора „Колибри“, а уследио је наступ симфонијског оркестра „Бољшој“ под диригентском палицом маестра Србољуба Динића. Врхунац синоћњег отварања био је концерт чувеног виолинисте Романа Симовића, концерт-мајстора Лондонског симфонијског оркестра, који је извео дела Шостаковича и Модеста Мусоргског.



„Бољшој“ се завршава у суботу 15. јула, наступом мецоспорана Милијане Николић у пратњи симфонијског оркестра „Бољшој“, затим виолинисткиње Татјане Самуил и виолончелисте Јустуса Грима.

Последње фестивалске вечери биће проглашени победници овогодишњег такмичења, који ће бити награђени златном, сребрном и бронзаном матрјошком.

Фестивал се одржава пету годину заредом под покровитељством компаније „Гаспром њефт“.